free bootstrap builder

DE STOEL VAN JE LEVEN

het verhaal van  Magda

Vraag
Frank vraagt ons een stoel te maken ter ere van het leven van zijn moeder, Magda. Basis is het -inmiddels wiebelige - Louis XIV stoeltje dat altijd in haar huis heeft gestaan. Het is de bedoeling dat de stoel zowel recht doet aan de moeilijke jaren in haar jeugd, als aan haar positieve levensinstelling en creativiteit.

Foto's
Frank geeft ons foto’s van alle schilderijen, tekeningen, batiks, aquarellen en handgeschreven gedichten die zijn moeder heeft gemaakt. Daarnaast fotograferen we haar ring, oorbellen, vingerhoed en naaischaartje. Al deze elementen maken we vrijstaand, en daarmee gaan we ontwerpen.

Ontwerp
We maken een verloop van een diep nachtblauwe ondergrond met een wirwar van takken op de zit, naar een zachte dageraad met ontspruitende en bloeiende twijgen op de rug. Hierin verwerken we subtiel de elementen die Magda zelf heeft gemaakt. Op de achterrug speelt een muzikant op zijn fluit onder een stralende zon, in een lieflijke dierenweide. De sfeer van het ontwerp is romantisch en verfijnd.

Frame
De stoel wordt volledig ontmanteld. Het frame wordt opnieuw gelijmd en verstevigd, geschuurd en geolied, en het binnenwerk klassiek opgebouwd met singels, veren, jute, crin en schuim en watten.

Stofferen
Het ontwerp laten we digitaal printen op een zachte velours stof. Daarmee stofferen we de stoel. De stoffering werken we af met een bies in precies dezelfde kleur als het hout, zodat die wegvalt voor het oog. 

ResultaatWIL JIJ OOK DE STOEL VAN JE LEVEN THUIS?

Zodat jij dagelijks wordt omhuld door alles wat voor jou belangrijk is.
Maak een vrijblijvende afspraak. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.


MAIL
info@destoelvanjeleven.nl

MOBIEL
Astrid Verkoijen 06 222 90 985
Mattanja Coehoorn 06 497 32 410


ADRES
St. Josephstraat 7
6227 SK 
Maastricht


CONTACT
Email: info@destoelvanjeleven.nl
Astrid : 06 222 90 985
Mattanja:  06 497 32 410